Home Forums Ouder van een kind Onderzoekje erfelijkheid diabetes type 1 fabel of niet Reageer op: Onderzoekje erfelijkheid diabetes type 1 fabel of niet

  • Ben42

De statistieken van 6feet10 zijn gebaseerd op een grote populatie, waarbij er naar groepsstatistieken wordt gekeken. Er zijn ook gevallen waarbij de kans van het krijgen van diabetes veel kleiner is en weer anderen waarbij dit groter is. Zo zijn er ouderparen, als die 100 kinderen zouden krijgen, veel meer van deze kinderen diabetes zouden krijgen dan volgens deze statistieken. Dus individueel zijn de genoemde percentages misschien niet geldig.

Nu zijn er weinig ouderparen met 100 kinderen, daarom zullen we over het algemeen af moeten gaan op de statistieken die voor een grote populatie gelden. In de toekomst is het niet onwaarschijnlijk dat door het combineren van meer gegevens het mogelijk wordt dat de kans op diabetes per ouderpaar kan worden vastgesteld.

Binnen dit forum is ook niet iedere groep evenredig vertegenwoordigd. Waardoor er een vertekend beeld zou kunnen ontstaan.

Ben