Home Forums Bloedsuikerwaarden Hypers Reageer op: Hypers

Beste Marij,

Je lichaam slijt harder met diabetes type 1. Je hebt echter een groot voordeel: je beschikt over een scanner. Ik verzucht vaak dat ik die sensor 41 jaar geleden al had willen hebben. Mijn instelling is tot maart 2016 een zooitje geweest en ik heb last van allerlei complicaties. Maar jij kunt nu al je dagelijkse bloedsuikerwaarden monitoren en bijsturen. Zoals anderen al schreven is af en toe te hoog zitten niet te voorkomen en ook niet erg. Dat af en toe te hoog is gering vergeleken met mijn eigen geschiedenis. Mijn oude HbA1C lag tussen de 70 en 80 en is nu 45 en ik zit 80% van de tijd binnen mijn doelbereik.

Destijds heb ik mijn economiestudie afgemaakt, leuke uitdagende banen gehad, een fijn huwelijk, bewust kinderloos en de halve wereld over gereisd. Nu genieten we van ons vervroegd pensioen, hobbies en ik nog van het vrijwilligerswerk dat ik doe.

NB Bewust kinderloos omdat mijn man vond en vindt dat er al genoeg kinderen op de wereld zijn en ik vanwege het risico op afwijkingen bij het kind vanwege de slechte diabetesinstelling. Iets waar ik nu anders over zou oordelen.

Jij bent 16, ik was 19 en eerstejaars student. Zorg voor je zelf en geniet van het leven. Zelfs als je ooit complicaties krijgt, is dat krakend en kreunend nog mogelijk.

Met hartelijke groet,
Yvonne