Home Forums Behandelaren Libre en Huidirritatie, Oplossing ? Reageer op: Libre en Huidirritatie, Oplossing ?

  • Pedro

Het feit dat ze er nog 1 vergoeden uit coulance is dat je er blij mee mag zijn. De sensors die je zelf verwijderd hebt waren technisch, hoogst waarschijnlijk, in orde. Dat jij op de lijmlaag allergisch reageert is lullig maar dat lag niet aan de sensor op zich. Ik had het zelf al niet zo ver laten komen om er 5 à 6 al na 1 à 1,5 dag af te halen. Abbott stelt zich op het standpunt dat als je allergisch reageert op de lijmlaag dat je dan moet stoppen met de sensoren.
Natuurlijk hopen we allemaal dat Abbott iets zou doen aan de lijmlaag, waardoor mensen niet meer allergisch reageren, maar dat zou dan wel eens tot gevolg kunnen hebben dat de sensor dan niet 14 dagen blijft zitten. Ik gebruik zelf nu de Duoderm Extra Thin Hydrocolloïd 7,5cm x 7,5 cm wondverband, bij mij helpt dat super tegen de allergische reactie. Deze pleisters zijn ook niet goedkoop maar ik vind ze het geld dubbel en dwars waard.
De pleisters koop ik via eBay uit Engeland en komen dan op ongeveer € 2,25 per stuk (bij afname van 20 stuks), gelukkig hoef ik sinds dit jaar de sensors niet meer zelf te betalen dus die 26 x € 2,25 kan ik nu wel lijden per jaar. Van de Tegaderm pleisters hoor ik wel eens dat mensen dan nog allergisch reageren door de pleister heen, dus mocht Tegaderm nog niet voldoende helpen dan is de Duoderm misschien de oplossing.
De Nederlandse sensoren werden in het verleden inderdaad altijd uit Frankrijk verzonden