Home Forums Psychische klachten Metformine zorgt voor B12 tekort! met depressie als gevolg… Reageer op: Metformine zorgt voor B12 tekort! met depressie als gevolg…

In de bijsluiter staat dat bij 1 op de 10000 er een verlaagde vitamine B12 waarde kan optreden. 1 op de 10000! Dat is een flinke marge…. zeker als je kijkt dat 1 op de 7 vrouwen te maken krijgt met borstkanker. (om het even in perspectief te plaatsen)
Ik wil jouw bericht absoluut niet bagatelliseren, maar vind wel dat je het bericht iets meer aandikt dan wellicht nodig is. Zelf ben ik overigens niet zo van de natuurgenezers, maar dat is ieder zijn voorkeur. Is er echter door middel van een bloedtest ook daadwerkelijk aangetoond dat er een vitamine B12 tekort was? Alleen een bloedtest kan dat namelijk onomstotelijk vast stellen. Er zijn namelijk meerdere dingen waardoor een vitamine tekort kan ontstaan, en dan heb ik het dus niet alleen over vitamine B12.
Uiteraard is het positief dat je man zich weer beter voelt. Ik blijf het echter een beetje te overtrokken opgeschreven, alsof iedere Metformine gebruiker bijna met zekerheid een vitamine B12 tekort zal krijgen. Dat klopt namelijk weer niet.