Home Forums Bloedsuikerwaarden Schommelende suikerwaarden tijdens zwangerschap Reageer op: Schommelende suikerwaarden tijdens zwangerschap

Hallo Torro,

7.9 is een vrij normale waarde volgens mij, en dan zou er dus geen glucose tekort zijn zodat je daar rillerig van wordt of van zou flauwvallen. Dan zou je al meer richting de 4 of lager moeten gaan volgens mij. Ik kan alleen zeggen dat je dietiste gelijk heeft en dat je op je koolhydraatinname zou kunnen letten, maar nog meer op de zogenaamde ‘snelle’ suikers. Dat zijn dus geraffineerde suikers of suikers die aan producten zijn toegevoegd. Deze zorgen voor schommelingen in de bloedwaarden. Ze pieken snel, en worden ook snel opgenomen. Hier krijg je dus erge schommelingen van. Zelf heb ik diabetes type 2 en door alle toegevoegde suikers te schrappen, en ook te letten op de koolhydraten die in producten zitten, kan ik met medicatie mijn glucosewaarden redelijk stabiel houden. Waarden tussen 4.5 en 8.0 zijn voor mij, met diabetes, dus de doelwaarden.
Hoe deze waarden zouden moeten zijn bij een zwangerschap weet ik niet. Het is dus heel lastig om hier enig advies in te geven aangezien ik geen medicus ben. Heb je ook al overleg gehad met je huisarts? Het gevoel hebben van flauwvallen, rillerig zijn etc. die je noemt komen normaliter voor bij een te lage glucose waarde, maar zoals gezegd zou je dan volgens mij eerder richting de 4 moeten zitten. Zoals ik het zie zijn je waarden redelijk normaal, maar schommelen ze nogal. Je zou bijvoorbeeld ook eens kunnen kijken naar koolhydraat verminderd volkoren brood, de meeste supermarkten hebben dit tegenwoordig in hun assortiment zitten. Daar zitten minimaal 30% minder koolhydraten in en zorgen zo dus ook voor minder omzetting naar glucose. Houdt er verder rekening mee dat toegevoegde suikers ook kunnen bestaan uit bijvoorbeeld fructose. Die zijn minstens zo schadelijk als gewone geraffineerde suikers en zorgen dus ook voor pieken. Misschien dat er dus iets anders aan de hand is, en misschien heeft het gewoon met je zwangerschap te maken. Van een ineens te lage bloeddruk kan je ook flauwvallen en je goed beroerd voelen. Is dat dus ook al eens gemeten. Zoals je merkt is het heel lastig om hier enig advies in te geven omdat ik geen medicus ben, en alleen kan aangeven hoe ik met mijn diabetes om ga om mijn suikerwaarden zo stabiel mogelijk te houden. Ik wens je in ieder geval veel sterke voor de laatste weken die je nog te gaan hebt, en dat het misschien een storm in een glas water is. Blijf echter wel gewoon bij je gynaecoloog aan de bel trekken. Zwanger zijn en dan het gevoel hebben wel eens flauw te kunnen vallen lijkt me geen pretje.

Groetjes,

Yvonne