Home Forums Hulpmiddelen Hoera! FGM vergoed Reageer op: Hoera! FGM vergoed

  • Erik07

Vergoeding FGM per 10 dec. voor bestaande gebruikers

Natuurlijk hartstikke mooi dat de kosten voor FGM eindelijk vergoed gaan worden. Alleen hoe pakt dat in de praktijk uit voor de reeds bestaande gebruikers?
Op 9 december heb ik voor eigen rekening nog een bestelling geplaatst bij Abbott. Ik wilde namelijk voorkomen dat ik zonder sensors zou komen te zitten als Abbott aan de te verwachten grotere vraag niet zou kunnen voldoen.
Ik heb deze factuur bij mijn ziektekostenverzekeraar Zilveren Kruis ingediend. Vandaag kreeg ik de volgende telefonische reactie: factuur wordt niet vergoed omdat de datum op de factuur 9 dec. is en alleen facturen vanaf 10 dec. worden vergoed.
Maar waarom wordt dan in alle publicaties inclusief die van de DVN gesteld dat FGM per 10 dec. 1919 zal worden vergoed? In de praktijk betekent dit namelijk, dat pas vanaf de eerstvolgende bestelling na 10 dec. deze vergoeding gaat gelden. Zo wordt je aardig op het verkeerde been gezet. Je zou toch verwachten dat de kosten voor de sensors die je vanaf 10 dec. gebruikt vergoed zullen gaan worden.
Bovendien krijg je nu de vreemde situatie dat nieuwe gebruikers eerder van de vergoeding kunnen gaan profiteren dan de meeste bestaande gebruikers die eerst nog hun zelf betaalde oude voorraad moeten opmaken…….

Graag zou ik willen weten of andere bestaande gebruikers ook dezelfde ervaringen met hun ziektekostenverzekeraar hebben.
Van de DVN zou ik willen weten of tijdens de rondetafelgesprekken deze situatie voor bestaande gebruikers is onderkend, en waarom in de publicaties niet duidelijk wordt aangegeven dat de ingangsdatum voor bestaande gebruikers met een korreltje zout genomen moet worden.

Met vriendelijk groet,
Erik