Home Forums Vakantie Kortwerkende suikers en sensor Reageer op: Kortwerkende suikers en sensor

Hallo, hier Sugarboy en asawa.

Asawa is Filipijns en staat voor echtgenoot / partner for life m/v
Ik heb samen met mijn asawa 5 jaren in Manila gewoond en van daar uit uiteraard ook vaker weggeweest naar andere delen van het land. De Filipijnen zijn goed vergelijkbaar met Indonesië.

Ik heb daar 2 jaren de FSL (sensor + meter) gebruikt, en ook in Nederland.

Zeker met 1-2 maal per dag douchen, en met zwemmen, begon de sensor toch al na een dag of 9 los te laten. Na wat uitprobeersels doe ik nu dus het volgende …
1- Ik maak mijn arm schoon, droog hem, en dan de plek waar de sensor moet komen even “schoon” wrijven met alcoholdoekjes, en even laten opdrogen cq verdampen.
2- Ik neem een SKIN TAC WIPE en wrijf met dit doekje de plek waar de sensor moet komen in. Het is een plakkerig goedje. Ik wacht dan een seconde of 15 en plaats de sensor.
3- Dan neem ik Fixomull stretch, een soort tape in verschillende maten en lengtes verkrijgbaar, en plak dat nog eens over de sensor. Volgens de methode van mijn grootmoeder, dubbel genaaid houdt beter.
Misschien dat je na een week of zo nog eens een keer tape erover doet als je veel in het water komt en dat nodig is.

Zo lukt het mij zowel in Europa als in Azië de sensor 14 dagen te kunnen gebruiken.
Overigens, ik viel na een periode in Nederland in de Filipijnen altijd 8 kilo af en had veel betere suikerwaardes cq kwam met minder insuline uit. En ik ontzegde mij mijn dagelijkse verse mango (de dikste die er te vinden waren op straat, markt of in mall) niet. Open snijden, pit eruit, vruchtvlees eruit lepelen en dan … koel eten, dus of het vruchtvlees in de koelkast of de mango eerst bewaren in de koelkast. Verrukkelijk !!

Dan wens ik jou een heel fijne vakantie en slamat makam (Bahasa Indonesia en betekent smakelijk eten!)

Eet weinig witte rijst, drink kokoswater (wordt van geegd dat het goed is vor diabetici) en drink verder light en zelf drink ik geen alcohol.

Nb. Ik bestelde de producten bij Medeq. Dat is een van de twee firma’s waar je nu via het ziekenfonds je sensoren van kunt krijgen. Mag je zelf kiezen