Home Forums Hulpmiddelen Kaleido gebruikerservaring Reageer op: Kaleido gebruikerservaring

Sinds dinsdag 21 januari heb ik mijn pomp eindelijk gekregen.
Ik heb er wat geduld voor moeten hebben om mijn specialisten ervan te overtuigen dat het toch echt het beste voor me was.
Ik draai nu momenteel op een zoutoplossing en aanstaande dinsdag 28 januari ga ik ‘live’.

Tot op heden 3x een wisseling gedaan, niet omdat het nodig was maar meer ook om gewoon te oefenen en routine te krijgen.
Dit mede door de berichten over het ‘gepriegel’.

Mijn eerste ervaringen zijn super positief!!
Ja, het is even wat friemelen maar als je daar op ingesteld bent dan valt het eigenlijk reuze mee.
Ik denk maar zo, het is nu normaalgesproken 1x in de drie dagen i.p.v. minimaal 4x per dag.
Mijn huid hoor ik gewoon juichen.

Ik heb ook al een cartridge gevuld met insuline om te kijken of er verschil was met de zoutoplossing en ook dit viel me 100% mee.
Misschien komt het door mijn jaren ervaring in mijn jeugd met het optrekken van spuiten uit 10 ml. flesjes insuline en het weg tikken van luchtbellen.
Maar ik kan zeggen dat ik het zonder problemen voor elkaar krijg.
Het enige echte lastige stukje is toch wel het prikken van de spuit in de cartridge, ik had echt bij de training al direct bingo door er eentje te hebben die niet goed was uitgelijnd, je weet dus niet wat je moet voelen en deze ging dus volledig verkeerd.
Vandaar ook trainingen denk ik maar :-).

Voor de rest kijk ik echt uit naar komende dinsdag zodat ik voor het eerst in mijn 35 jarige ‘carrière’ van de langwerkende insuline af kan.

Niet tegen mijn DVK zeggen maar ik ben als sinds zaterdag aan het bolussen via de pomp, ik heb de basaal gewoon op 0% tijdelijk gezet zodat ik naast mijn langwerkende geen kortwerkende krijg ieder uur.