Home Forums Hulpmiddelen Kaleido gebruikerservaring Reageer op: Kaleido gebruikerservaring

Morgen dus voor het echie, Bigkevx2! Veel succes. Gewoon je bloedsuikers goed monitoren en overleggen met je dvk, dan komt het vast goed.

Ik gebruik Kaleido al sinds ik in een testgroep zat, een jaar of 3 (?) geleden. Het bevalt mij beter dan de Omnipod. Wat hierboven ook al beschreven werd, is dat je soms mis prikt. Als er dan wondvocht of bloed langs de canule naar boven komt, zie je dat bij de Omnipod pas als je (altijd veel te laat…) ‘dan maar de pomp vervangt’ omdat je hoge waardes houdt. Bij de Kaleido zie je de canule altijd zitten en kun je als er verkleuring is ook kiezen om alleen je infusje/canule te vervangen.

Wat ik bij Omnipod En Kaleido toch wel hinderlijk vind, is dat ik te chaotisch ben voor een los systeem. Hoe vaak ik mijn handset niet nog op mijn nachtkastje heb liggen, terwijl ik al in de stad ben, dat is niet leuk meer. Of ik loop me weer suf te zoeken en blijk hem op het fonteintje van het toilet te hebben achtergelaten… Ik denk er sterk aan om een volgende pomp toch maar weer met draadje te kiezen. Dan kan ik het apparaat waarschijnlijk beter terugvinden :-).

De problemen met luchtbellen, vulnaaldjes enz die ik hierboven lees, geloof ik wel. Maar ik heb er zelf nauwelijks last van. Ja, er gaat wel eens iets moeizamer, onhandig of suf. Maar die ‘ruzie met de dingen’ heb ik zo vaak met van alles in het leven. Gewoon zelf na blijven denken en het opnieuw doen als het mis gaat, is mijn devies. Nooit het pompje alles zelf laten regelen en meten meten meten: jij bent de regisseur!

Laat je even weten hoe het je bevalt? Ben benieuwd!
Inge