Home Forums Bloedsuikerwaarden Freestyle Libre sensor na 10 dagen onbetrouwbare waardes Reageer op: Freestyle Libre sensor na 10 dagen onbetrouwbare waardes

  • Chaim

Het is mij ook al gebeurd (ik ben met mijn tweede sensor bezig) dat de reader 3.5 aangaf en de vingerprik 8.7. En een andere keer ook 3.5 en de vingerprik 5.3. Dat zijn heftige verschillen, want 3.5 is voor mij een hypo en dan moet ik handelen. Bij 5.3 of 8.7 niet.
Ik heb er beide keren voor gekozen niet te handelen en regelmatig te meten. Dat bleek de goede beslissing te zijn. Het lijkt alsof de sensor per definitie lagere waarden aangeeft, maar het is natuurlijk een andere manier van meten.
De vingerprik geeft het resultaat van dat moment, maar zegt niets over wat er voorheen met je bloedsuikers gebeurde of wat er gaat gebeuren. De sensor “leest” het onderhuidse vocht en dat geeft andere resultaten. Daar zal het verschil in zitten.
Ik denk ook dat je moet leren vertrouwen te hebben in het systeem. Toen je met vingerprikken begon, had je geen andere methode. Nu heb je er eigenlijk twee, maar de meetmethoden zijn niet helemaal vergelijkbaar, door hoe er gemeten wordt.

Ik probeer me bij de reader en de app te houden. De app heeft mijn voorkeur en de reader als backup. En vertrouwen op mijn lijf dat het aangeeft als ik een hypo heb.

De eerste sensor is zonder problemen blijven zitten. De tweede zit nu een wee en ook nog zonder problemen.