Home Forums Behandelaren FreeStyle Libre ervaringen Reageer op: FreeStyle Libre ervaringen

  • Louise

Ik heb de freestyle nu net twee weken en het bevalt goed. In het begin voel je het naaldje van de sensor nog, net na het plaatsen. Alleen de plek van de Sensor op mijn arm, wil ik een volgende keer toch meer naar binnen, anders kan ik er niet goed bij.
Het verschil met de BS op mijn accucheck mobile meter is niet groot. Slechts 0,6 a 0,7 mmol.
Fijn om te kunnen zien of een bloedsuiker daalt, stijgt of stabiel blijft. Ook met sporten gaat het goed. Ik spijt altijd 2 eenh. insuline minder voor het sporten.
Ik gebruik nog wel een ”pleister” over de sensor heen. Ik durf het nog niet aan om hem zo te laten zitten, zonder extra “bescherming.
De Free Style wordt al vergoed sinds officieel 12 december. Ik gebruik hem nu 2 weken. Ik vond het eerst spannend en heb over ervaringen van anderen gelezen. En heb nog even gewacht. Op diab. poli van de Isala in Zwolle kon ik een aanvraag doen en binnen korte tijd had ik de nodige spullen al in huis en maakte een afspraak met mijn diab. verpleegkundige. Die heeft de eerste sensor geplaatst en mijn man 2 weken later de tweede. Ik gebruikte een skin en wrap doekje bij het afhalen en schoonmaken van de eerste sensor. Ik las net dat het ook met baby-olie kan. Dus dat ook maar eens proberen, want die doekjes zijn best duur.
Ik geniet ervan nu maar heel weinig in mijn vinger te hoeven prikken, want ik kreeg er heel moeilijk bloed uit. En nu gewoon scannen. Wat een verademing. Abott verdiend een compliment voor deze uitvinding.
Ik was ook blij dat het Zorginstituut eindelijk eens verstandig is geworden. Want die bloedsuikertesten kosten ook veel geld.
Fijn dat er zoveel mensen meegedacht en onderzocht hebben om deze testmethode mogelijk te maken en oom de levering van sensors.
Bij de dvnwinkel en (bij mediq direct ook mogelijk) heb ik nu een kwartaalservice, waarbij iedere 3 maanden automatisch sensors geleverd worden. Bij wijziging wel zelf contact opnemen.
Formidabel!
Ik ben zeer tevreden met deze service

Ik zat al eerder op trefpunt, maar bij andere items.

Louise