Home Forums Voeding SPLENDA Stevia Kristal zoetstof Reageer op: SPLENDA Stevia Kristal zoetstof

Om toch nog lekkere dingen te bakken is het prima te doen. Ik gebruikte zowiezo al geen suiker in mijn koffie of thee, dus ben aan de smaak van een alternatieve zoetstof in m’n drankjes al wel een beetje gewend geraakt. Er zijn nu eenmaal dingen waar normaal gesproken veel suiker in zit, en wat voor een diabeet dus wel een probleem vormt. Alles wat zoet is schrappen zal voor vele een wat zwaardere opgave zijn, en met bijvoorbeeld Splenda Stevia zoetstof kun je dat dus in eigen baksels heel goed oplossen. En zo zijn er wel meer alternatieven die je kunt gebruiken in plaats van wat we voor de diagnose gewend zijn te eten. Het zal dus per persoon wisselend zijn of ie wel of niet kan omgaan met de smaak van een alternatief. Vaak is het een kwestie van eraan wennen, tot je niet beter meer weet. Zelf zou ik liever zien dat fabrikanten meer gebruik zouden maken van alternatieven voor suiker die ze in hun producten verwerken. Het is niet voor niets dat het aantal diabetes patiënten stijgende is. Het komt deels ook voort uit het gemak waarmee de fabrikanten de mensen bedienen….. en dat is net altijd even gezond. Zout is meestal ook in veel te grote hoeveelheden toegevoegd, en daarvan weten we ook dat het niet goed is.