Home Forums Zwangerschap Ervaring delen rondom zwanger worden en zwanger zijn Reageer op: Ervaring delen rondom zwanger worden en zwanger zijn

  • Belle

Hallo allemaal!

Ik ben ook nieuw op het forum en heb ook een zwangerschapswens, maar vind het doodeng haha! Daarom lees ik hier graag mee. Even voorstellen: Ik ben 28 en heb diabetes sinds 1997 (23 jaar). Sinds afgelopen jaar heftige complicaties gekregen aan mijn ogen en nu inmiddels 16 (!) keer gelaserd aan mijn netvlies. Ik wil heel graag het komende jaar zwanger worden, en ben ook op zoek naar medegenoten. Ik moet wachten tot mijn ogen ‘rustig’ zijn, mijn hba1c is 5.3 maar heb veel pieken en dalen waardoor het hbA1c dus gemiddeld ‘goed’ lijkt. Kortom: ik vind het heel spannend om uiteindelijk ‘ervoor te gaan’, ook vanwege mijn wisselende suikers en onrustige ogen.

@dionne, knap dat jullie ervoor gaan zeg! Mijn diabetesverpleegkundige stelde me ook gerust dat er veel vrouwen met een torenhoge hbA1c binnenkomen die zwanger zijn, dus al veel complimenten voor jou dat je al een tijd zo je best doet om je waarden onder de 7 te krijgen!

Groetjes,
Annabelle