Home Forums Bloedsuikerwaarden Pieken in de bgw door stress rond overlijden Reageer op: Pieken in de bgw door stress rond overlijden

  • AeneA

Lieve Yvonne, dank voor je antwoord, hier kan ik iets mee.
Het “dagboek” is voor mij al jarenlang een vast ritueel, eten plannen ivm afvallen, kh tellen, spuiten en slikken, af en toe heb ik wel eens het idee dat ik een secretaresse mocht gaan zoeken om alles bij te houden. Daarom ben ik zo blij met de FSL, zij is nu mijn digitale secretaresse.
Maar ook, omdat het een overzicht geeft van het verloop van de gehele 24 uur, dag en nacht, voor/tijdens/na werk of sporten, en dat het al aangeeft of de bgw stabiel blijft, stijgt of daalt. Ik kan er al veel meer op inspelen door wat te eten, of juist niet, door wat bij te spuiten of juist niet, wel dat ene chocolaatje bij de avondkoffie of toch maar liever niet.
Inmiddels worden de bgw langzaam aan wat stabieler, inderdaad door minder kh/meer eiwitten, kleinere porties fruit maar vaker over de dag, iedere 2 uur iets kh-arm eten, en – wat een luxe – steeds maar meten (nu zonder pijn !).
Ik ben zo blij dat ik de eerste sensor zelf heb aangeschaft, en daarmee ook mijn huisarts/diabetesverpleegkundige over de streep heb kunnen trekken. Zij gaan er nu achter aan om voor veel meer patiënten de FSL te regelen. Zullen ze wel hun bijscholing zelf mogen regelen…